کد خبر 145561
۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸
تاثیر ملموس فعال‌سازی حوزه عمرانی در اقتصاد خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی در گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی در برنامه «خراسان، آینده» ضمن گزارشی از اقدامات انجام شده و اعلام اولویت‌های مد نظر مدیریت استان، بر ضرورت فعال‌سازی حوزه عمرانی به دلیل تاثیرگذاری در بخش اقتصاد تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدصادق معتمدیان در گفت و گوی زنده تلویزیونی در برنامه «خراسان آینده» که از شبکه استانی خراسان رضوی پخش شد، در خصوص پروژه راه آهن خواف-هرات گفت: در شرایط تحریم‌های ظالمانه دشمن و رشد منفی اقتصاد اکثر کشورها، در جمهوری اسلامی ایران شاهد افتتاح پروژه‌های کلان عمرانی، اقتصادی و زیرساختی هستیم.
وی افزود: این پروژه از حدود سال 86 آغاز شد و کار با کندی پیش می‌رفت، اما در چند سال اخیر به دلیل توجه ویژه دولت سرعت بیشتری به خود گرفت و با تلاش‌های انجام شده در بیستم آذر ماه با حضور ویدئو کنفرانسی روسای جمهور ایران و افغانستان مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار گرفت.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: راه آهن خواف -هرات در چهار قطعه به طول 225 کیلومتر در حال ساخت است که 78 کیلومتر این خط آهن در داخل خاک ایران و 147 کیلومتر دیگر آن در داخل خاک افغانستان قرار دارد.
معتمدیان با اشاره به مختصات 85 کیلومتری قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات که جزء تعهدات کشور افغانستان به شمار می‌رود، اضافه کرد: این قطعه دو فاز دارد که در فاز اول مسیر 40 کیلومتری طبق زمانبندی هشت ماهه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و مراحل واگذاری فاز دوم هم ظرف یکی دو ماه آینده صورت خواهد گرفت که در این صورت شاهد اتصال شبکه ریلی کشور ایران به استان هرات خواهیم بود.
جابه جایی بیش از 6 میلیون تن کالا از طریق راه آهن خواف-هرات
وی گفت: پروژه راه آهن خواف-هرات از دو منظر حمل و نقل بار و مسافر دارای اهمیت است. با توجه به اینکه بزرگترین ذخایر سنگ آهن منطقه در محدوده این خط ریلی قرار دارد، افتتاح این راه آهن می‌تواند تحول بسیار عظیمی را ایجاد کند در همین راستا پیش بینی می‌کنیم سالیانه حدود ۶ میلیون تن کالا از این مسیر جابه جا شود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: از نظر حمل و نقل مسافر هم با توجه به مقدمات و هماهنگی‌هایی که با طرف افغانی و دستگاه‌های حاکمیتی از جمله گذرنامه در هفته‌های آینده صورت خواهد گرفت، شرایط حمل و نقل بیش از یک میلیون نفر مسافر در میان مدت فراهم خواهد شد.
معتمدیان مرز دوغارون را یکی از باسابقه ترین مرزهای استان با افغانستان دانست و اضافه کرد: کشور ما سه مرز رسمی با افغانستان از جمله مرز میلک در سیستان و بلوچستان، مرز ماهیرود در خراسان جنوبی و مرز دوغارون در خراسان رضوی دارد که بیشترین مبادلات تجاری استان هم از طریق مرز دوغارون انجام می‌شود.
وی بیان کرد: متاسفانه در روند رفت و آمد کامیون‌ها در مرز دوغارون مشکلاتی وجود داشت که در این راستا مدیریت استان از طریق شورای ساماندهی مبادلات تجاری ورود پیدا کرد و بعد از انجام بررسی‌های لازم اقداماتی در جهت روان سازی این مرز صورت گرفت.
استاندار خراسان رضوی در همین ارتباط افزود: با اقدامات انجام شده و هم‌افزایی با دستگاه‌های متولی مرز کار روان‌سازی صورت خواهد گرفت. در همین راستا در وهله اول ساعت کاری مزر را افزایش دادیم همچنین آمادگی داریم که با هماهنگی برادران افغانستانی مرز دوغارون را به صورت۲۴ ساعته فعال کنیم.
معتمدیان به دیگر اقدامات انجام شده در جهت ساماندهی مرز دوغارون پرداخت و ابراز کرد: ساماندهی وضعیت پارکینگ‌ها، هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط برای اخذ حقوق قانونی دولت از طریق ساماندهی دروازه‌های متعدد و بستن دروازه‌های غیر ضروری برای کنترل و نظارت بیشتر از جمله دیگر اقداماتی محسوب می‌شود که در این راستا صورت گرفته است.
وی با اشاره به عقب افتادگی سرمایه‌گذاری در مرز دوغارون، ابراز کرد: در تلاشیم با کمک وزارت راه و شهرسازی بتوانیم طرح جامع ساماندهی مرز دوغارون را تسهیل کنیم تا تحول خوبی در این مرز را شاهد باشیم.
استاندار خراسان رضوی در همین راستا افزود: در یک ماه گذشته با مجموعه اقدامات انجام شده دستگاه‌های استانی و همکاری خوب وزارت راه و شهرسازی 3 هزار و 300 کامیون متوقف شده در مرز دوغارون به تعداد یک هزار و 300 کامیون کاهش یافته است.

محرومت‌زدایی در حوزه‌های مرزی و روستایی در دستور کار قرار دارد
معتمدیان در خصوص اولویت برنامه‌های اقتصادی استان با اشاره به اقدامات انجام شده در دوره مدیریت استاندار سابق و وزیر صمت فعلی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست کلان کشور در جهت تثبیت جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر خوشبختانه ایجاد اشتغال و توانمندسازی روستاها یکی از برنامه‌های استاندار سابق و وزیر فعلی صمت بود.
وی افزود: بخشی از پدیده حاشیه‌نشینی که امروز در بسیاری از استان‌های شرقی به ویژه در شهر مشهد شاهد آن هستیم، ناشی از عدم توجه به زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های مرزی و روستایی است. طبیعتاً تلاش می‌کنیم مسیر اقتصادی مدیریت سابق استان را با سرعت و شتاب بیشتری دنبال کنیم تا اشتغالزایی و محرومیت‌زدایی و توجه به زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی در استان مورد توجه بیشتری باشد.

لزوم مشارکت بانک های خصوصی و دولتی در توسعه استان
استاندار خراسان رضوی با بیان این مطلب که خراسان رضوی در حوزه بانکی ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد، تشریح کرد: طی هشت ماه گذشته منابع استان ۱۳۰ هزار میلیارد تومان و مصارف حدود 80 هزار میلیارد بوده است که این دو رقم با هم تناسب ندارند.
معتمدیان با اشاره به اینکه برخی از بانک‌های خصوصی شفافیت لازم در ارائه گزارشات را ندارند، اظهار کرد: این درست نیست که منابع مردم در استان جذب شده و در خارج از استان مصرف شود. این بانک‌ها باید پاسخگو بوده و در توسعه استان مشارکت کنند. در غیر این صورت از ابزارهای قانونی استفاده خواهیم کرد و موضوع را شفاف با مردم در میان خواهیم گذاشت و بانک‌هایی که در مصرف منابع جذب شده در استان همکاری نکنند از طریق رسانه‌ها به مردم معرفی خواهیم کرد.

بایدهای بخش عمران
استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از این برنامه زنده تلویزیونی به حوزه عمران پرداخت و توضیح داد: یکی از اولویت‌های مدیریت استان در کنار توجه به برنامه‌های اقتصادی، توجه به حوزه عمرانی است تا بتوانیم با فعال‌سازی پروژه‌های عمرانی اثر آن را در اقتصاد شاهد باشیم.
وی ادامه داد: یکی از بخش‌های احصاء شده در حوزه عمرانی، پروژه‌های نیمه تمامی هستند که قابلیت تکمیل دارند. در این زمینه رایزنی‌های لازم انجام شده تا بتوانیم از اعتبارات دولتی و ظرفیت‌های قانونی که در قانون بودجه سال ۹۹ تحت عنوان مولد سازی و فروش املاک مازاد وجود دارد، برای تامین مالی این پروژه‌ها استفاده کنیم.
معتمدیان در همین خصوص اضافه کرد: به دنبال این هستیم که بتوانیم از ظرفیت‌ تفاهم‌نامه‌های گذشته و اعتبارات استانی و نهادهای حاکمیتی در تکمیل پروژه‌های عمرانی به ویژه در مناطق محروم استفاده کنیم.

ضرورت استمرار رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم
استاندار خراسان رضوی در ارتباط با آخرین وضعیت استان از نظر کرونا گفت: خوشبختانه بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خراسان رضوی از وضعیت قرمز خارج شده است. لذا در حال حاضر 18 شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۵ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
وی افزود: آمار ابتلاء، بستری و فوتی‌های استان روند نزولی به خود گرفته است که در این خصوص باید از زحمات و تلاش‌های همه دست‌اندرکاران بویژه کادرهای درمانی و بهداشتی و مردم عزیز استان تشکر کنم.
معتمدیان در انتهای سخنان خود متذکر شد: شرایط ایجاد شده فعلی پایدار نیست و با توجه به قدرت و سرعت شیوع این بیماری وضعیت هشدار و قرمز در استان به سرعت قابل برگشت است لذا از مردم عزیز استان درخواست می‌کنیم همچنان شرایط را جدی بگیرند و در ایام مناسبتی مثل شب یلدا به خاطر سلامت خانواده خود این آئین سنتی را از طریق فضای مجازی برگزار کنند و از حضور در اجتماعات و محافل و دورهمی‌های خانوادگی خودداری نمایند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha